Børneundersøgelser og det danske børnevaccinations program.

Alle børn i alderen 0 – 5 år tilbydes 7 børneundersøgelser i lægehuset, enten hos læge eller sygeplejerske, se nedenstående skema. Alle børn og unge tilbydes gratis vaccination mod en række sygdomme. Det er frivilligt, om man vil lade sit barn undersøge og vaccinere. Begge dele er gratis. Det er imidlertid meget vigtigt for jeres barns sundhed, at vaccinationsprogrammet følges og at I tager imod tilbuddet om forebyggende helbredsundersøgelser. Kontakt gerne lægehuset for information om vacciner og bivirkninger.

Det Danske Vaccinationsregister (DDV)

Det Danske Vaccinationsregister (DDV) er en elektronisk løsning, der giver sundhedspersonale og borgere adgang til information om vaccinationer.

Vaccinationsregisteret giver borgere og sundhedspersonale et samlet overblik over vaccinationer indberettet af lægerne, vaccinationer afregnet med sygesikringen og evt. planlagte vaccinationer.

Vaccinationer givet på sygehuset og vaccinationer, som borgeren selv har betalt, fx udlandsvaccinationer, som er givet før 15. november 2015 vil ikke fremgå af vaccinationskortet. Fra d. 15. november 2015 har alle læger haft pligt til at indberette alle givne vaccinationer i DDV. Alle vaccinationer givet efter denne dato fremgår derfor af vaccinationskortet.

Alder Undersøgelse Vaccination
5 uger. Læge Nej
3 mdr. Sygeplejerske DiTeKiPolHib + Prevenar
5 mdr. Læge DiTeKiPolHib + Prevenar
1 år Læge DiTeKiPolHib + Prevenar
15 mdr. Sygeplejerske MFR
2 år Sygeplejerske Nej
3 år Sygeplejerske Nej
4 år Læge MFR
5 år Læge Di-te-po-ki
12 år Sygeplejerske HPV vaccination, gentages efter 5-13 mdr.

Mere info om børnevaccinerne findes på http://https://www.ssi.dk/vaccinationer/boernevaccination